Двама младежи носят спомена и кръвта на мъжете, за които каузата

...
Двама младежи носят спомена и кръвта на мъжете, за които каузата
Коментари Харесай

Наследници на Ботев и Левски: Гласувайте и бъдете горди, че сте българи

Двама младежи носят загатна и кръвта на мъжете, за които идеята „ България ” в никакъв случай не е била просто един празен девиз. 

„ Всеки ден съм горда и признателна, че във вените ми тече кръвта на Васил Левски, и се стремя всекидневно да съблюдавам заветите, които той ни е завещал ”, разяснява в студиото на „ Събуди се ” Яна Апостолова, родственица на Васил Левски.

„ Бъдете горди, че сте българи. В дни, в които имаме право да гласуваме, би трябвало да се замислим какъв брой е значимо, че в нас протича мисъл, тъй като бъдеще без мисъл – няма по какъв начин да се гради бъдеще ”, съобщи Александър Ботйов, роднина на Христо Ботев.

Те описаха кои са заветите на техните роднини. „ Преди всичко би трябвало да бъдем почтени, смели, любознателни, да чуваме и почитаме другия, и самия себе си ”, сподели Апостолова.

„ Смятам, че до ноември месец България няма да успее да образува държавно управление ”, съобщи Ботйов. Според него доста постоянно сънародниците ни милеят за България, само че когато е ден за избори, те всеобщо не гласоподават.

„ Великите революционери и апостоли са ни завещали заветите си, а точно – чиста и свята република. Когато видя 90% изборна интензивност, тогава ще кажа, че българите пазим тези завещания и се стремим към светлото бъдеще на България ”, добави Ботйов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР